fbpx

STING - THE LAST SHIP

STING - THE LAST SHIPτης Πέρσας Σούκα

«Προέρχομαι από μια οικογένεια loosers. Έπρεπε να τους απορρίψω γιατί δεν ήθελα να γίνω σαν κι αυτούς», εξομολογείται, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο διάσημος ροκ σταρ σε μια από τις παλαιότερες συνεντεύξεις του.

Στο τελευταίο άλμπουμ του όμως, το οποίο κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβριου του 2013, αποκαλύπτει πως, παρά την τεράστια καριέρα και το κύρος που απέκτησε, τα τραύματα του από εκείνα τα σκοτεινά χρόνια στις φτωχογειτονιές του Wallsend δεν έκλεισαν ποτέ.

Το The Last Ship, το οποίο αποτελείται από 12 τραγούδια, είναι εμπνευσμένο από τις μνήμες των παιδικών χρόνων του τραγουδοποιού. Οι αντίξοες μέρες του μικρού Gordon Mathew Thomas Sumner, του μεγαλύτερου γιού του μηχανικού Ernest και της κομμώτριας Audrey, ξεπηδούν μέσα από τα σκοτάδια του μυαλού και της ψυχής. Δέκα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρώσει ο Sting το συγκεκριμένο άλμπουμ, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για μια επίπονη διαδικασία. (Το όνομα Sting του το έδωσε ένας ντράμερ που έπαιζαν μαζί σε μια παμπ, όταν εμφανίστηκε ένα βράδυ φορώντας μια κιτρινόμαυρη ριγωτή μπλούζα).

Τραγούδια που φτιάχτηκαν προπαντός για να ερμηνευτούν στο θέατρο (το The last ship θα παρουσιαστεί στο Broadway, το 2014) ρίχνοντας φως σε σκηνές που διαδραματίζονται στο ανήλιαγο Swan Hander, το ναυπηγείο του Wallsend (μια από τις πιο καταθλιπτικές και φτωχές πόλεις της Αγγλίας, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας), όπου μεγάλωσε ο ροκ σταρ.

Μέσα από τους στίχους σκιαγραφούνται ταλαιπωρημένοι άνθρωποι της εργατικής τάξης που παλεύουν με την καθημερινότητα τους, τα ψυχολογικά τους σκαμπανεβάσματα, τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, τις προσδοκίες τους και τα μικρά τους θέλω.

Οι μελωδίες οι οποίες κινούνται μεταξύ της jazz και του english folk, είναι γεμάτες μελαγχολία και λυρισμό.

Η φωνή του εξήντα ενός χρόνων, πια, πρώην Police παραμένει ανέγγιχτη από την πάροδο του χρόνου, ζεστή κι εκφραστική. Ο Sting, πιο ώριμος και πιο γαλήνιος από ποτέ (νιώθει ευτυχής που έχει αποκτήσει έξι παιδιά κι έχει μια εγγονή δεκαοχτώ μηνών, την οποία υπεραγαπά κι επίσης είναι αγνωστικιστής και λάτρης της γιόγκα) βουτάει στα βαθιά νερά των κρυμμένων συναισθημάτων του και αναδύει βιώματα και καταστάσεις που μέχρι πρότινος δεν ήθελε ούτε να θυμάται.

Αλλά όπως λέει και ο ίδιος, χρειάστηκε να το κάνει γιατί «κάποια στιγμή πρέπει να γυρίζουμε πίσω στη ''φωλιά'' για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε ποιοί είμαστε πραγματικά. Στα πρώτα χρόνια της ζωής μας διαμορφώνεται ο τρόπος σκέψης μας και ο τρόπος συμπεριφοράς μας. Μονάχα εκεί μπορούμε να αναζητήσουμε τις απαντήσεις και τις λύσεις στα συμπλέγματα μας».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.