fbpx
Δημοφιλή στη νεολαία τα audiobooks μέσω Spotify

Δημοφιλή στη νεολαία τα audiobooks μέσω Spotify

Ένας στους τέσσερις επί πληρωμή συνδρομητές της υπηρεσίας streaming μουσικής Spotify σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία ακούει audiobooks στην πλατφόρμα, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνεται για έως και 15 ώρες ακρόασης audiobooks ανά μήνα χωρίς επιπλέον χρέωση, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία.

Απ’ ό,τι φαίνεται, τα ακουστικά βιβλία είναι πολύ πιο δημοφιλή στους ανθρώπους νεαρής ηλικίας: στις ηλικίες 18-34 ετών το ποσοστό των συνδρομητών που χρησιμοποιούν τα δωρεάν audiobooks του Spotify φτάνει το 57%. Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των συνδρομητών για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2024, συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2023, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός αυτών που αποφάσισαν να πληρώσουν μία επιπλέον χρέωση για να χρησιμοποιούν audiobooks για περισσότερες από 15 ώρες.

Ο David Kaefer, επικεφαλής του τομέα audiobooks του Spotify, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της κατηγορίας στην πλατφόρμα, αναφέροντας μάλιστα ότι η ανάπτυξή της είναι ταχύτερη σε σχέση με αυτή των podcasts την πρώτη φορά που το Spotify τα είχε ενσωματώσει στις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Διαμαρτυρία των νέων μελών της επιτροπής του GreekLit για την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα νέα μέλη της επιτροπής του προγράμματος μετάφρασης και έκδοσης ελληνικών βιβλίων σε άλλες γλώσσες GreekLit εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.