fbpx
Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Η «Λάμψη» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν και πάλι το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια μοναδική προβολή. Σε σκηνοθεσία του θρυλικού Στάνλεϊ Κιούμπρικ, η Λάμψη υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία τρόμου και αγωνίας στον «Δαναό» (Λεωφ. Κηφισίας 109, τηλ.: 210.6922655).

Η ταινία, που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1980, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, το οποίο στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση της Έφης Τσιρώνη.

Τη βραδιά θα προλογίσει ο Δημήτρης Μαμαλούκας: μεταφραστής, συγγραφέας, δημοσιογράφος αλλά και πιστός αναγνώστης του «Βασιλιά».

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους εδώ. Προπώληση, εκτός από διαδικτυακά, γίνεται και στα ταμεία του «Δαναού».

Αντίτυπα κορυφαίων βιβλίων του Στίβεν Κινγκ θα διατίθενται προς πώληση στο μπαρ του σινεμά. Ανάμεσά τους το Χόλι, το νέο του βιβλίο, που μόλις κυκλοφόρησε (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2024) και έχει βραβευτεί με το Goodreads Choice Award 2023.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ανάμεσα στις πολυσυζητημένες μεταφορές των μυθιστορημάτων του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη συγκαταλέγεται η Λάμψη, την οποία ο Κινγκ, παρά την επιτυχία της, δεν επευφήμησε ποτέ, σχολιάζοντας μάλιστα αρνητικά την απόδοση των χαρακτήρων και την αφηγηματική ροή. Και κάπως έτσι, ένας θρύλος πλανάται γύρω από το βιβλίο και την ταινία, ένα ερώτημα που μπορεί ν’ απαντήσει προσωπικά κάθε αναγνώστης και θεατής. Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας συγγραφέας καταφθάνει με την οικογένειά του σε ένα παλιό ξενοδοχείο στο Κολοράντο, με σκοπό να το συντηρήσει κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα. Περίεργα οράματα εισβάλλουν στο μυαλό του, τον στοιχειώνουν τα φαντάσματα του ξενοδοχείου και σιγά σιγά βυθίζεται όλο και περισσότερο στην τρέλα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και πρωταγωνιστούν ο Τζακ Νίκολσον, η Σέλεϊ Ντιβάλ και ο Ντάνι Λόιντ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Στίβεν Κινγκ και τα βιβλία του μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Η «Κάρι» του Στίβεν Κινγκ σε μια μοναδική προβολή στον «Δαναό»

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και ο κινηματογράφος «Δαναός» προσκαλούν το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό σε μια ακόμη κινηματογραφική προβολή, μεταφορά ομότιτλου μυθιστορήματος του «Βασιλιά»,...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«“Άγνωστοι μεταξύ μας” του Άντριου Χέιγκ» του Μανώλη Γαλιάτσου

Η θλίψη των βρικολάκων Όλη η ταινία βρίσκεται εκεί, συμπυκνωμένη στο πρώτο πλάνο της, με την παρατεταμένη διπλοτυπία της πόλης που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει και του ήρωα που αναμένει πίσω απ’ το τζάμι του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.