fbpx
Η ανορθόδοξη μέθοδος του Καζούο Ισιγκούρο πίσω από τους τίτλους των βιβλίων του

Η ανορθόδοξη μέθοδος του Καζούο Ισιγκούρο πίσω από τους τίτλους των βιβλίων του

Για τον μάλλον ασυνήθιστο τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους τίτλους των βιβλίων του μαζί με τη σύζυγό του μίλησε ο νομπελίστας συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

Όπως περιέγραψε ο Ιάπωνας συγγραφέας: «Λυπάμαι που το παραδέχομαι, αλλά βασικά κάνουμε το εξής: ανοίγουμε ένα βιβλίο στην τύχη, μπορεί να είναι ένα τυχαίο βιβλίο μαγειρικής ή οτιδήποτε, και απλά βάζουμε το δάχτυλό μας σ’ ένα σημείο, δεν πρέπει να κοιτάζουμε. Μετά κοιτάζουμε για να δούμε ποια φράση δείχνει το δάχτυλο – το κάνουμε αυτό περίπου τριάντα φορές και προκύπτουν περίπου πέντε τίτλοι».

Με τον τρόπο αυτό, υποστήριξε, «καταλήγεις με μία λίστα εξαιρετικών τίτλων […] Πρέπει να παραδεχτώ πως κάποιες φορές έχω τον τίτλο, επειδή ταιριάζει με μία ιστορία ή ένα βιβλίο για το οποίο δεν έχω τίτλο, και σκέφτομαι ότι αν αλλάξω λίγο αυτή τη σκηνή και βάλω έναν από τους χαρακτήρες μου να πει αυτή την ατάκα, τότε μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον φανταστικό τίτλο».

Σημειωτέον ότι τα βιβλία του Καζούο Ισιγκούρο κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.