fbpx
«Οι Εκδόσεις Δεσύλλας προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» του Αναστάση Δεσύλλα

«Οι Εκδόσεις Δεσύλλας προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» του Αναστάση Δεσύλλα

Ως νέος εκδοτικός οίκος που κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο του παιδικού βιβλίου, το συναίσθημα που μας κατακλύζει είναι ο ενθουσιασμός για αυτό το νέο εγχείρημα και η ελπίδα να καταφέρουμε να σας έχουμε συνεπιβάτες στο «καραβάκι» μας, στο καινούριο ταξίδι στον κόσμο της ανάγνωσης. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε 5+1 βιβλία. Για εμάς το καθένα είναι μοναδικό και αγαπημένο. Με μεγάλη όμως χαρά και υπερηφάνεια σας προτείνουμε…

1 ena yperochos kosmos1. Ένας υπέροχος κόσμος

Μία απαραίτητη προσθήκη στη βιβλιοθήκη κάθε μικρού ταξιδευτή! 50 εικονογραφημένοι χάρτες από την εκπληκτική Sol Linero, γεμάτοι πληροφορίες από τους έμπειρους συγγραφείς Ben Handicott και Kalya Ryan, αναδεικνύουν κορυφαία πολιτισμικά και φυσικά σημεία ενδιαφέροντος από όλο τον κόσμο και βοηθούν να εξερευνήσετε μερικά από τα πιο εκπληκτικά μέρη, να συναντήσετε σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες και να διαβάσετε γοητευτικές πληροφορίες από 58 χώρες. Εσείς σε ποια χώρα του κόσμου θα θέλατε να πάτε;

 

2 fusikos kosmos2. Φυσικός κόσμος

Μια εικονογραφημένη ανθολογία θαυμάτων της φύσης, ένα διαφορετικό βιβλίο γνώσεων! Μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας διδακτική περιπέτεια μέσα από 67 πίνακες γνώσεων, που παρέχονται για εξερεύνηση είτε με χρονολογική σειρά είτε με θεματικό τρόπο, μέσα από την εικονογράφηση του βραβευμένου εικονογράφου Owen Davey και τα καταπληκτικά κείμενα των Amanda Wood και Mike Jolley. Ένα ταξίδι ανακάλυψης της διαφορετικότητας των ζώων και των φυτών και εξερεύνησης της περιπλοκότητας του φυσικού μας κόσμου, στον οποίο τα πάντα είναι αλληλένδετα. Το εξώφυλλο του βιβλίου κρύβει έκπληξη και μία αφίσα! Από τις Εκδόσεις μας κυκλοφορεί και το βιβλίο Ανθρώπινος κόσμος.

 

3 h mera pou egina ki ego lukos3. Η μέρα που έγινα κι εγώ «λύκος»

Δεν έχουν μόνο τα παραμύθια κακό λύκο. Έχει έναν και το σχολείο μου. Τη λένε Άγκνες και τριγυρίζει με την αγέλη της. Για να βάλω ένα τέλος στις κοροϊδίες της και να βρω κι εγώ φίλους, έφτασα να γίνω κι εγώ... «λύκος».

Ένα βιβλίο που προσεγγίζει το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, δίνει έμφαση στον ψυχισμό των παιδιών και αναδεικνύει τη δύναμη της φιλίας, με ένα γεμάτο συναίσθημα κείμενο και ξεχωριστές εικόνες. Το βιβλίο αυτό, στο οποίο η συγγραφέας Amélie Javaux και η εικονογράφος Annick Masson πραγματεύονται με ρεαλισμό και ενσυναίσθηση ένα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αποδίδει στα ελληνικά ο αγαπημένος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αντώνης Παπαθεοδούλου, μπορεί να γίνει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια γονέων και εκπαιδευτικών, προκειμένου να ξεκινήσει μία συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τον εκφοβισμό και όλα όσα τους δυσκολεύουν.

 

4 Koita t asteria ekei psila4. Κοίτα τ’ αστέρια εκεί ψηλά!

Σε αυτό το λυρικό βιβλίο της Katie Cotton, σε απόδοση του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά και με τη μαγική εικονογράφηση της Miren Asiain Lora, ήρωες είναι ένα αρκουδάκι και η μαμά του. Ένα βράδυ, το αρκουδάκι ευχήθηκε να είχε ένα αστέρι και η μαμά του αποκρίνεται όλο στοργή: «Αφού το θέλεις, θα σου φέρω ένα αστέρι για να ζεσταίνει κάθε μέρα το μικρό σου χέρι!»... Η αρκούδα και το αρκουδάκι ξεκινούν για να βρουν το αστέρι, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και τα απρόοπτα πολλά… Μία όμορφη και τρυφερή ιστορία για την αγάπη, τη στήριξη, τα όνειρα και τη θαλπωρή του σπιτικού.

 

5. Ήχοι και Μελωδίες: Ο Κόσμος του Μπαλέτου

5 hxoi kai melodies O kosmos tou balletouΈνα υπέροχο μελωδικό βιβλίο από τη Rebecca Brown, σε απόδοση της Ελένης Μπακογεώργου, με παραμυθένιες εικόνες από την Ginnie Hsu, για τους μικρούς, και όχι μόνο, αναγνώστες που αγαπούν το μπαλέτο και όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τη μαγεία του Όνειρου καλοκαιρινής νύχτας, τις θλιμμένες μελωδίες της Λίμνης των Κύκνων και άλλα διάσημα μπαλέτα! Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική του Μέντελσον, του Τσαϊκόφσκι, του Προκόπιεφ, του Βιβάλντι, του Ντελίμπ, του Μίνκους, με το πάτημα κάθε νότας που υπάρχει στο βιβλίο, αλλά και να μάθετε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τις πόζες του μπαλέτου, την ιστορία κάθε παράστασης και τα μουσικά όργανα που ερμηνεύουν τις μελωδίες! Από τις Εκδόσεις μας κυκλοφορεί και το βιβλίο Ο κόσμος της μουσικής.

 

6 Istories apo to mousiko kouti O Karuothraustis5+1. Ιστορίες από το Μουσικό Κουτί: Ο Καρυοθραύστης

Το τέλειο δώρο για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων! Όλους μάς συγκινεί η αίσθηση ότι όλα είναι δυνατά, ακόμη και το να ζωντανέψει ένα παιχνίδι και να μας ταξιδέψει σε μέρη παραμυθένια! Ένα υπέροχο βιβλίο για την κλασική εορταστική ιστορία, σε κείμενο της Lily McArdie, εικονογράφηση της Bodil Jane και απόδοση των Μαρία Αγγελίδου και Άγγελου Αγγελίδη, με τη μορφή μουσικού κουτιού, που μπορείς να το κουρδίσεις και να ακούσεις το διάσημο «Βαλς των λουλουδιών», ένα απόσπασμα από τη μουσική που δημιούργησε ο Τσαϊκόφσκι για το μπαλέτο Καρυοθραύστης.

 

Ο Αναστάσης Δεσύλλας είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Δεσύλλας.

 

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.