fbpx
«Οι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και Πεδίο προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» της Γιούλης Παπαχριστοφίλου

«Οι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και Πεδίο προτείνουν 5+1 νέα βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε» της Γιούλης Παπαχριστοφίλου

Το εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα για το 2021 ήταν πλούσιο, ποικίλο και γεμάτο τίτλους που καλύπτουν μια πολύ μεγάλη γκάμα κατηγοριών, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του αναγνωστικού κοινού. Κατά συνέπεια, παρότι δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε μόνον 5+1 βιβλία που δεν πρέπει να χάσετε, προτείνουμε στους αναγνώστες έξι βιβλία που σίγουρα θα τους συναρπάσουν.

 

1 kaktos1. Ο κάκτος – Sarah Haywood
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Θα ξεκινήσουμε με ένα πραγματικά χορταστικό και απολαυστικό σύγχρονο μυθιστόρημα. Φρέσκο, δυναμικό, πνευματώδες και σπινθηροβόλο, όπως και η ηρωίδα του. Σας καλούμε, λοιπόν, να γνωρίσετε τη Σούζαν Γκριν: μια δυναμική και ανεξάρτητη γυναίκα του σήμερα, που όλα στη ζωή της είναι ακριβώς όπως τα θέλει. Όμως τα πάντα ανατρέπονται όταν χάνει τη μητέρα της και έρχεται αντιμέτωπη με την προοπτική να αποκτήσει και η ίδια παιδί.

Το ντεμπούτο της Sarah Haywood είναι ένα υπέροχο, ειλικρινές και συγκινητικό μυθιστόρημα για τις ασυμβίβαστες γυναίκες, τον αγώνα που δίνουν στη ζωή, τη χαρά των ελεύθερων επιλογών, αλλά κυρίως για την αξία της μητρότητας και της αληθινής αγάπης.

 

2 humor2. Χιούμορ – Terry Eagleton
Εκδόσεις Πεδίο

Ο σπουδαίος Terry Eagleton δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις – πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους και πλέον εμβριθείς θεωρητικούς της εποχής μας. Τώρα μας προσφέρει το Χιούμορ, ένα μοναδικό βιβλίο που διερευνά, με τρόπο παιγνιώδη, οξυδερκή και συνάμα εύληπτο, τη φύση, τις εκδοχές και τη λειτουργία του χιούμορ από κοινωνική, πολιτική και ψυχαναλυτική σκοπιά. Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών και φιλοσοφικών πηγών, ο Eagleton αναζητά τους κρυφούς μηχανισμούς πίσω από το χιούμορ, αναλύοντας και ερμηνεύοντας την κοινωνική και πολιτική του εξέλιξη ανά τους αιώνες.

Ένα βιβλίο που πραγματικά θα κοσμεί τις βιβλιοθήκες σας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

3 taxidi pinelopis3. Το ταξίδι της Πηνελόπης – Marie Robert
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Το επόμενο μυθιστόρημα που σας προτείνουμε έρχεται από τη Γαλλία και από το νέο συγγραφικό αστέρι της γαλλικής λογοτεχνίας, τη Marie Robert. Ένα μοναδικό μυθιστόρημα με ηρωίδα μια μυθική και συνάμα σύγχρονη Πηνελόπη, μια νέα γυναίκα αποφασισμένη να ανακαλύψει το νόημα της ζωής ξεκινώντας μια μοναδική περιπέτεια με αφετηρία την Ελλάδα, τη χώρα του μύθου και του ονείρου, τη γενέτειρα της φιλοσοφίας.

Μέσα από τις σελίδες του θα κάνετε ένα συναρπαστικό ταξίδι που ακροβατεί στα όρια της φιλοσοφικής σκέψης, μια προσωπική περιπέτεια, μια οδύσσεια της ψυχής με απόλυτο προορισμό την Ιθάκη των υπαρξιακών απαντήσεων και της αέναης ευτυχίας.

 

4 greenlighs4. Greenlights – Matthew McConaughey
Εκδόσεις Πεδίο

Ο Matthew McConaughey είναι ένας αληθινός σταρ, έχει κατακτήσει την κορυφή, και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Όμως η διαδρομή του έως εκεί δεν ήταν εύκολη, ούτε απρόσκοπτη. Τον δρόμο τον άνοιξε ο ίδιος με κόπο και επιμονή. Γραμμένο με πάθος, ένταση και σπάνια ειλικρίνεια, το Greenlights αποδεικνύεται ένας χείμαρρος καθημερινής σοφίας, αλλά και ένα βαθύ, προσωπικό ταξίδι, μοναδικό και συναρπαστικό όπως ο συγγραφέας του, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του κινηματογράφου παγκοσμίως.

Ένα βιβλίο που προκαλεί τον αναγνώστη να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές, να βιώσει μαζί με τον συγγραφέα συγκλονιστικές προσωπικές εμπειρίες, να αναζητήσει τα δικά του «πράσινα φανάρια» και να προχωρά ορμητικά μπροστά.

 

5 kapote hollywood5. Κάποτε στο Χόλιγουντ – Quentin Tarantino
Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Το επόμενο βιβλίο που σας προτείνουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το έχουμε στις λίστες του προγράμματός μας είναι το πολυαναμενόμενο πρώτο μυθιστόρημα του σπουδαίου σκηνοθέτη, που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της χρονιάς και αναδείχθηκε σε best seller στη λίστα των New York Times, σε μετάφραση του Βαγγέλη Γιαννίση.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Quentin Tarantino παίρνει το «βάπτισμα του πυρός» ως λογοτέχνης, με τη μυθιστορηματική εκδοχή της τελευταίας πολυβραβευμένης ταινίας του Κάποτε στο Χόλιγουντ, ταινίας-σταθμού στην εντυπωσιακή καριέρα του κορυφαίου δημιουργού. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα, μια καθηλωτική αφήγηση που αποτελεί και έναν φόρο τιμής του Tarantino στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και σε όλα όσα τον διαμόρφωσαν ως σκηνοθέτη.

 

6 dromos ligotero6. Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος – M. Scott Peck
Εκδόσεις Πεδίο

Αυτό το κλασικό πλέον βιβλίο από τον διάσημο ψυχίατρο και συγγραφέα είναι για εμάς ένας τίτλος-σταθμός ανάμεσα στα βιβλία πνευματικής αναζήτησης και το προτείνουμε με απόλυτη επίγνωση ότι είναι ένα πραγματικό δώρο για τον εαυτό σας αλλά και για τους αγαπημένους σας.

Ο μεγάλος Scott Peck μάς παρουσιάζει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης»: έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, εμάς και τους άλλους. Να προσθέσουμε ότι κυκλοφορεί ξανά από τις Εκδόσεις Πεδίο σε ανανεωμένη, επετειακή έκδοση και σε νέα μετάφραση.

 

Η Γιούλη Παπαχριστοφίλου είναι εκδότρια των Ελληνικών Γραμμάτων και του Πεδίου.

 

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.