fbpx
«34+1 βιβλία που μας μεταδίδουν τη μαγεία των Χριστουγέννων» της Ράνιας Μπουμπουρή

«34+1 βιβλία που μας μεταδίδουν τη μαγεία των Χριστουγέννων» της Ράνιας Μπουμπουρή

Κάθε χρόνο, με το που μπαίνει ο Δεκέμβριος τα πάντα γύρω μας παίρνουν μια πιο χαρούμενη όψη – δρόμοι και πλατείες, σπίτια και καταστήματα. Κι ανάμεσα στα καταστήματα, ξεχωρίζουν τα βιβλιοπωλεία. Με τις βιτρίνες τους διακοσμημένες όχι μόνο με στολίδια αλλά και με τις χριστουγεννιάτικες εκδόσεις, πολλές από τις οποίες είναι στολίδια από μόνες τους – τα εντυπωσιακά εξώφυλλα, τα φανταχτερά χρώματα, οι χαρούμενες εικονογραφήσεις, κάνουν τα παιδικά βιβλία ελκυστικά και πολύ λαχταριστά, κι είναι το πρώτο βήμα για να μπουν τα παιδιά στο πνεύμα και στο κλίμα των γιορτών.

Δεν είναι όμως τα Χριστούγεννα μόνο για τα παιδιά – την περίοδο των γιορτών, έχουμε κι εμείς οι ενήλικες περισσότερο ελεύθερο χρόνο για αναψυχή κι επικοινωνία, για να ξεκουραστούμε και για να βυθιστούμε, επιτέλους, στα βιβλία που έχουν συσσωρευτεί στο κομοδίνο μας. Κι αν, βέβαια, θέλουμε κι εμείς βιβλία με υπόθεση που εκτυλίσσεται την περίοδο των γιορτών, φέτος έχουν κυκλοφορήσει και από αυτά. Αν και, εδώ που τα λέμε, μια χαρά μπορούν να μας βάλουν κι εμάς στο πνεύμα και στο κλίμα των γιορτών τα βιβλία για παιδιά, όταν είναι έξυπνα, τρυφερά, απρόσμενα και διασκεδαστικά!

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες τις προτάσεις μας για 34+1 ωραία χριστουγεννιάτικα βιβλία για όλες τις ηλικίες – βιβλία που ξεφυλλίσαμε, διαβάσαμε, αγαπήσαμε, χαρίσαμε!

1-armos-pio-sovaro-xmas2023 

Τι συμβαίνει στη Νεραϊδοχώρα όταν, λίγο πριν απ’ την Πρωτοχρονιά, φτάνει η είδηση πως ο Αϊ-Βασίλης αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα; Θα καταφέρουν οι Νεράιδες της Αγάπης, της Ελπίδας, της Συμπόνιας, της Σοφίας, της Ειρήνης, της Υγείας και της Υπομονής, μαζί με τους Πρίγκιπες της Χαράς, της Αισιοδοξίας, της Αλήθειας, της Ευγένειας και του Φωτός να τον βοηθήσουν να βρουν τη λύση; Ποιο ρόλο θα παίξει το Ζωηρό Ξωτικό; Τελικά, θα πάρουν φέτος δώρα όλα τα παιδιά;

Ένα παραμύθι για τις αξίες της ζωής, πόσο σημαντική είναι καθεμιά ξεχωριστά και πόσο χρήσιμο είναι να τις συνδυάζουμε για να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

 

Το πιο σοβαρό πρόβλημα του Αϊ-Βασίλη!
Χαριτίνη Μαλισσόβα
εικονογράφηση: Σίσυ Κυλερτζή
Αρμός
36 σελ.
ISBN: 978-960-615-655-7
Τιμή: 10,00€

2-desillas-hristougenniatiki-istoria-xmas2023 

«Ανοησίες! Και τι με νοιάζουν εμένα τα Χριστούγεννα;»

Είναι Παραμονή Χριστουγέννων. Πέφτει χιόνι. Όλοι είναι έτοιμοι να κρεμάσουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να τραγουδήσουν τα κάλαντα. Όλους τούς έχει κυριέψει εορταστικός ενθουσιασμός. Όλους εκτός από τον Σκρουτζ. Τον ίδιο τον ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματά του. Όμως αυτή την Παραμονή Χριστουγέννων θα τον επισκεφθούν τρία πνεύματα…

Σ’ αυτή την ωραία διασκευή της κλασικής ιστορίας του Ντίκενς θα δούμε αν ο Σκρουτζ θα μάθει ποιο είναι το πραγματικό, το μαγικό νόημα των Χριστουγέννων. 

 

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία
Kristina Stephensen
εικονογράφηση: Hoang Giang 
μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Δεσύλλας
40 σελ.
ISBN: 978-618-5568-80-1
Τιμή: 14,40€

 3-diaplasi-poupet-xmas2023

Η Πουπέτ είναι η πιο πλούσια γάτα στον κόσμο, με δική της γυμνάστρια, στιλίστα και υπηρέτες. Ζει ευτυχισμένη σ’ έναν ψηλό πύργο με τη λαίδη Ρόζα Γουίδερντον. Μόνο τα Χριστούγεννα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευτυχισμένη. Η Πουπέτ μισεί τα Χριστούγεννα! Αποφασίζει λοιπόν ότι πρέπει να ξεφορτωθεί τον Άγιο Βασίλη. Εκπαιδευμένες μέλισσες, σκυλιά, κροκόδειλοι στην πισίνα, φύλακες που μελετούν τριγωνομετρία για να πετύχουν τους ταράνδους – κι αυτά είναι μόνο ένα μέρος από το σχέδιό της.

Τα φετινά Χριστούγεννα όμως θα ανακαλύψει κάτι που δεν περίμενε ποτέ…

 

Πουπέτ
Η γάτα που μισούσε τα Χριστούγεννα
Δέσποινα Ηρακλέους
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 
Διάπλαση
40 σελ.
ISBN: 978-960-567-291-1
Τιμή: 15,00€

4-dioptra-kathe-mera-xmas2023 

Ο Πιπίνο και οι γονείς του υποδέχονται τους καλεσμένους για τις γιορτές. Το σπίτι τους γεμίζει με δώρα, χαμόγελα, αγκαλιές, γλυκά και χαρούμενα παιχνίδια.

Όμως, ο Πιπίνο θέλει να τους κάνει μια σημαντική ερώτηση, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ποιο είναι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων! 

 

Κάθε μέρα Χριστούγεννα
Desirée Acevedo
εικονογράφηση: Sara Sánchez 
μετάφραση: Τζέμα Δεσύλλα
Διόπτρα
40 σελ.
ISBN: 978-618-220-444-3
Τιμή: 14,35€

5-dioptra-magiki-nihta-xmas2023   

Μια μαγική νύχτα των Χριστουγέννων ταξιδέψτε παρέα με ένα αγόρι, το σκυλάκι του και… έναν πολύ ιδιαίτερο τάρανδο!

Το Βιβλιοπωλείο των Θαυμάτων βρισκόταν στο τέλος του δρόμου. Ήταν μικροσκοπικό, μα τα ράφια του είχαν αμέτρητα βιβλία! Όταν εκείνο τον χειμώνα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, το αγόρι έφτιαξε μια φανταστική βιτρίνα που κανείς σε όλη την πόλη δεν ξέχασε ποτέ…

Μια μαγευτική ιστορία για την καλοσύνη και τη δύναμη των ευχών και των λέξεων.

 

Μια μαγική νύχτα 
Helen Mortimer
εικονογράφηση: Rachael Dean 
μετάφραση: Λύντη Γαλάτη
Διόπτρα
40 σελ.
ISBN: 978-618-220-275-3
Τιμή: 14,35€

6-dioptra-ta-arkoudakia-xmas2023 

«Λάβετε θέση! Έτοιμοι; Πάμε να ζήσουμε μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια;»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα Αρκουδάκια Μπέρπις είναι έτοιμα για μια διασκεδαστική περιπέτεια. Παίζουν στα χιόνια και μετρούν τις μέρες μέχρι να έρθει στο σπίτι η γιαγιά. Την ημέρα των Χριστουγέννων, όμως, ξεσπά μια φοβερή χιονοθύελλα. Πώς θα τους επισκεφθεί τώρα η γιαγιά; Τα αρκουδάκια καταστρώνουν ένα έξυπνο σχέδιο για να πάνε κοντά της και να σκορπίσουν τη μαγεία των γιορτών!

Ο διάσημος γυμναστής Joe Wicks σας προσκαλεί στην παρέα των Μπέρπις για μια αξέχαστη εορταστική εμπειρία. Αυτό το γεμάτο θαλπωρή και θετική ενέργεια βιβλίο περιλαμβάνει απίθανες ασκήσεις γυμναστικής και χριστουγεννιάτικες συνταγές για μοναδικές στιγμές με όλη την οικογένεια.

 

Τα Αρκουδάκια Μπέρπις: Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια
Joe Wicks
εικονογράφηση: Paul Howard 
μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
Διόπτρα
48 σελ.
ISBN: 978-618-220-414-6
Τιμή: 13,30€

7-ellino-ta-xristougenna-tou-edo-xmas2023 

Παραμονή Χριστουγέννων, κι ο μικρός Αλέξανδρος καθισμένος μπροστά στο παράθυρο κοιτάζει επίμονα τον ουρανό. Παρατηρεί τ’ αστέρια και περιμένει τη μαμά του. Είναι ώρα να στολίσουν επιτέλους κι εκείνοι το δέντρο τους. Όμως δυο σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι, ο Εδώ και ο Αλλού, έχουν τρυπώσει στο σπίτι από το ξημέρωμα. Όταν όλα τα φώτα σβήνουν, αφήνουν την κρυψώνα τους και χώνονται στη μεγάλη κούτα με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια…

Μια απίθανη περιπέτεια ξεκινά για τα δυο καλικαντζαράκια, που για πρώτη φορά θα κάνουν μια υπέροχη σκανταλιά!

 

Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού
Ελένη Μπετεινάκη
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Ελληνοεκδοτική
32 σελ.
ISBN: 978-960-563-530-5
Τιμή: 12,80€

8-grafima-ena-alliotiko-xmas2023 

Ήταν ο καλύτερος! Ο πιο έξυπνος, ο πιο επιδέξιος, ο πιο ικανός. Όμως, κανείς δεν του το αναγνώριζε. Όλοι έβλεπαν μπροστά τους έναν «Μπέμπη». Κι αυτός κρυβόταν για να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα. Μέχρι που κατάφερε να σώσει το πάρκο από τους κλέφτες και τότε κατάλαβαν όλοι πόσο σημαντικός ήταν.

Ένα παραμύθι που μιλάει με τρόπο διασκεδαστικό για τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και την αναγνώριση της πραγματικής του αξίας. 

 

Ένα αλλιώτικο καλικαντζαράκι
Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου
εικονογράφηση: Μαριλίνα Σκαρπέτα 
Εκδόσεις Γράφημα
32 σελ.
ISBN: 978-618-5710-46-0
Τιμή: 12,00€

9-ikaros-kalanta-xmas2023

Ποιος είπε ότι οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι μόνο λιχουδιές μπροστά στο τζάκι, δώρα κάτω από το δέντρο και χιονοπόλεμος στην παγωμένη γειτονιά; Τα Χριστούγεννα στο παραμύθι του Μάνου Μπονάνου είναι αναπάντεχα αλλιώτικα. Έχουν χουρμάδες και μπανάνες και κάλαντα πάνω σε καμήλες. Έχουν κι ένα μικρό μανάβικο, γεμάτο μυρωδιές και χρώματα.

Μια ευφάνταστη χριστουγεννιάτικη ιστορία, φτιαγμένη σαν παλιό παραμύθι, με τα μαγικά χρώματα του Βασίλη Σελιμά. Ένα βιβλίο που παρά την καινοτομία του μεταφέρει ατόφια τη χρυσόσκονη των γιορτινών ημερών και μας γεμίζει αγάπη κι αισιοδοξία.

 

Κάλαντα καβάλα σε καμήλα
Μάνος Μπονάνος
εικονογράφηση: Βασίλης Σελιμάς
Ίκαρος
32 σελ.
ISBN: 978-960-572-611-9
Τιμή: 13,30€

10-kleidarithmos-allo-ena-vivlio-xmas2023 

Έχει πολλές δουλειές αυτή την εποχή ο παππούλης ο άγιος. Το μόνο που του έλειπε τώρα είναι να παίξει σε άλλο ένα βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη…

Μια σπιρτόζικη ιστορία, που πατάει πάνω στο πολυδιαβασμένο χριστουγεννιάτικο ποίημα του Κλέμεντ Κλαρκ Μουρ για να απογειωθεί παρουσιάζοντάς μας έναν Αϊ-Βασίλη αλλιώτικο, αλλά πολύ γνώριμο και διασκεδαστικό!

 

Άλλο ένα βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη
Laura Bunting – Philip Bunting 
εικονογράφηση: Philip Bunting 
μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Κλειδάριθμος
38 σελ.
ISBN: 978-960-645-550-6
Τιμή: 12,20€

11martis-pos-katevainei-xmas2023 

Πώς καταφέρνει ο Άγιος Βασίλης να κατεβαίνει από τις καμινάδες; Κανείς δεν ξέρει.

Έχουμε όμως κάποιες ιδέες…

 

Πώς κατεβαίνει ο Άγιος Βασίλης από τις καμινάδες;
Mac Barnett
εικονογράφηση: Jon Klassen
μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Μάρτης
32 σελ.
ISBN: 978-618-5533-21-2
Τιμή: 12,20€

12metaichmio-hristougenna-sti-drakospilia-xmas2023 

Ο μικρός δράκος Καρύδας, ο φαγανόδρακος Όσκαρ και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα ψάχνουν ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο για τον φίλο τους, τον ελεφαντόδρακο Γιουβαρλά. Τι να χαρίσει όμως κανείς σ’ έναν ελεφαντόδρακο που έχει τη σπηλιά του γεμάτη με όμορφα πράγματα;

Αλλά να που ο Καρύδας έχει μια ιδέα…

 

Ο μικρός δράκος Καρύδας: Χριστούγεννα στη δρακοσπηλιά
Ingo Siegner
εικονογράφηση: Ingo Siegner
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Μεταίχμιο
40 σελ.
ISBN: 978-618-03-3667-2
Τιμή: 13,30€

13metaichmio-pote-tha-erthoun-xmas2023 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Ερρίκος είναι ενθουσιασμένος. Κάθεται όμως και σ’ αναμμένα κάρβουνα! Πώς να περιμένει τόσες μέρες;

Ο Μπαμπαλύκος λοιπόν σκαρφίζεται ένα σωρό ιδέες για να τον βοηθήσει να κάνει υπομονή. Μα πότε θα έρθουν επιτέλους τα Χριστούγεννα;

 

Πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα;
Alexandra Garibal
εικονογράφηση: Marianne Vilcoq
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μεταίχμιο
32 σελ.
ISBN: 978-618-03-3668-9
Τιμή: 10,50€

14metaichmio-ta-pio-teleia-xmas2023 

Ο Βινς Νυφίτσας λατρεύει τον χειμώνα, αλλά… και τα Χριστούγεννα; Α, όχι, οι νυφίτσες δε νοιάζονται για τα Χριστούγεννα, ούτε που τα γιορτάζουν. Τους αρέσουν άλλα πράγματα: Να κυλιούνται στο χώμα, για παράδειγμα, ή να ονειροπολούν τις καλοκαιρινές νύχτες.

Όταν όμως το βλέμμα του Νυφίτσα πέφτει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που λάμπει έξω από το παράθυρό του, αρχίζει να το ξανασκέφτεται. Μήπως τελικά μπορούν και οι νυφίτσες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα; Ευτυχώς έχει πολύ καλούς φίλους και ο καθένας τού εξηγεί τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη του, κάνει τη γιορτή των Χριστουγέννων τόσο ιδιαίτερη. Οι μυρωδιές, τα φαγητά, τα πάρτι… Κι έτσι, ο Βινς αρχίζει να ψάχνει το δικό του μυστικό συστατικό για τα πιο τέλεια Χριστούγεννα…

 

Τα πιο τέλεια Χριστούγεννα
Kerstin Hau
εικονογράφηση: Laura Bednarski
μετάφραση: Μαρία Μαντή
Μεταίχμιο
32 σελ.
ISBN: 978-618-03-3669-6
Τιμή: 13,30€

15metaichmio-ti-einai-hristougenna-xmas2023 

Ο Σκαντζόχοιρος και η Χελώνα θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά.

Τι είναι όμως Χριστούγεννα; Είναι τα δώρα; Οι λιχουδιές; Το στόλισμα; Τα τραγούδια; Ή μήπως τα Χριστούγεννα είναι, πολύ απλά, για να είμαστε μαζί μ' εκείνους που αγαπάμε;

 

Τι είναι Χριστούγεννα;
Eoin McLaughlin
εικονογράφηση: Polly Dunbar 
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μεταίχμιο
44 σελ.
ISBN: 978-618-03-3733-4
Τιμή: 13,30€

16minoas-24-paihnidia-xmas2023 

Προσοχή, η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει! Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις 25 φανταστικά παιχνίδια. Κάθε μέρα από ένα για να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα!

 

24 παιχνίδια μέχρι τα Χριστούγεννα
Με αυτοκόλλητα και στολίδια
εικονογράφηση: Τζένη Καρέτση
Μίνωας
30 σελ.
ISBN: 978-618-02-5101-2
Τιμή: 9,99€

17minoas-hristougenna-xmas2023 

Χριστούγεννα,
η γιορτή της μαγείας
και της χαράς,
κάνει ευτυχισμένα όλα τα παιδιά! 

 

Χριστούγεννα
Πάντα μαζί!
Valentina Bonaguro
μετάφραση: Κωνσταντίνα Γιαννουράκου 
Μίνωας
8 σελ.
ISBN: 978-618-02-2839-7
Τιμή: 10,99€

18minoas-o-timos-xmas2023 

Ο Τίμος και ο Μπουμπού ταξιδεύουν στο χιονισμένο δάσος, όπου βρίσκουν το εργαστήρι
των ξωτικών και του Αϊ-Βασίλη…

Αυτά θα είναι σίγουρα τα καλύτερα Χριστούγεννα του Τίμου! 

 

Ο Τίμος και τα μαγικά Χριστούγεννα 
Εμανιέλ Μασονό
εικονογράφηση: Μελανί Κομπ 
μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Μίνωας
32 σελ.
ISBN: 978-618-02-5104-3
Τιμή: 10,99€

19minoas-xristougenniatiki-xmas2023 

Ποιος μπορεί να βοηθήσει έναν σπαγγοραμμένο γέρο ν’ αγαπήσει τα Χριστούγεννα; Μήπως ένα φάντασμα; (Ή και περισσότερα!)

Ο Σκρουτζ έχει μια καρδιά πιο παγερή κι από το χιόνι. Επίσης, έχει περισσότερα χρήματα από τις μισές τράπεζες της Αγγλίας και μεγαλύτερη κακία απ’ όλο τον κόσμο. Παραμονή Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη τριών Πνευμάτων, που τον παίρνουν μαζί τους σε ένα ταξίδι στον χρόνο και καταλαβαίνει ότι είναι προτιμότερο να έχεις ζεστή καρδιά παρά χρήμα με ουρά. Άραγε μπορεί ν’ αλλάξει ο Σκρουτζ πριν να είναι πολύ αργά;

 

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία
Τσαρλς Ντίκενς
μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Μίνωας
σ. 96
ISBN: 978-618-02-2306-4
Τιμή: 9,99€

20papadopoulos-exetaseis-xmas2023 

Συγχαρητήρια που διάλεξες Αϊ-Βασίλης να σπουδάσεις!
Καλή επιτυχία εύχομαι ολόκαρδα στις εισαγωγικές σου εξετάσεις! 

 

Εξετάσεις για την Αϊ-Βασιλική Ακαδημία
Αντώνης Παπαθεοδούλου
εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά 
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
32 σελ.
ISBN: 978-960-484-922-2
Τιμή: 13,99€

21papadopoulos-teleia-mera-xmas2023 

Ποιος δε λατρεύει τα Χριστούγεννα; Φώτα! Στολίδια! Γλυκά! Είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου για όλους. Όλους; Ε, όχι και όλους!

 

Τέλεια μέρα για Χριστούγεννα
Suzanne Lang
εικονογράφηση: Max Lang
μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
σ. 40
ISBN: 978-960-484-945-1
Τιμή: 12,98€

22patakis-esi-na-me-fonazeis-xmas2023 

Δεν ήξερα το όνομά του, γι’ αυτό τον είπα Χ. Ταξίδευε ασταμάτητα και σκόρπιζε χαρά. Με επισκέφτηκε ένα βράδυ που ήμουν θλιμμένος και είχα δηλώσει στη μαμά μου ότι φέτος δεν ήθελα να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Μου ζήτησε επίμονα να παίξουμε. Με παρακίνησε και επιδιορθώσαμε σπασμένα ξύλινα στολίδια.

Τελικά ο Χ τα κατάφερε! Με έπεισε πως τα Χριστούγεννα είναι χαρά. Αυτή είναι η ιστορία της γνωριμίας μου με τον Εμπενίζερ.

 

Εσύ να με φωνάζεις Εμπενίζερ
Βαγγέλης Ηλιόπουλος
εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη 
Εκδόσεις Πατάκη
32 σελ.
ISBN: 978-618-07-0459-4
Τιμή: 12,20€

23patakis-kalos-ton-xmas2023 

Ο Αϊ-Βασίλης είναι γενναιόδωρος... αυτό το ξέρουμε όλοι. Όμως κάποιες φορές είναι και ξεχασιάρης.

Στο πολύ αστείο, επίκαιρο και κεφάτο αυτό βιβλιαράκι, θα μάθεις τι συνέβη όταν, για να μη στενοχωρήσει τα ζωάκια των οποίων ξέχασε το δώρο, αναγκάστηκε να μείνει με τη φανέλα! 

 

Καλώς τον Αϊ-Βασίλη!
Μικαέλ Εσκοφιέ
εικονογράφηση: Ματιέ Μοντέ 
μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις Πατάκη  
36 σελ.
ISBN: 978-618-07-0580-5
Τιμή: 8,90€

24patakis-mia-matia-xmas2023 

Αυτή είναι η υπέροχη ιστορία των πρώτων Χριστουγέννων στον κόσμο. Άσε το βλέμμα σου να περάσει μέσα από τις τρύπες από σελίδα σε σελίδα και ακολούθησε το αστέρι… Θα σε οδηγήσει στον στάβλο όπου κοιμάται ο μικρός Ιησούς!

 

Μια ματιά στα Χριστούγεννα!
Anna Milbourne
εικονογράφηση: Jessica Knight
μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου
Εκδόσεις Πατάκη  
14 σελ.
ISBN: 978-618-07-0549-2
Τιμή: 8,80€

25patakis-pame-sti-hora-xmas2023 

Πάτησε το κουμπί και άκουσε τις μουσικές που συνοδεύουν μια βόλτα στη χώρα του Αϊ-Βασίλη!

Μια πετυχημένη σειρά που χαρίζει στιγμές χαράς στα μικρά παιδιά με αυθεντικούς ήχους και όμορφη εικονογράφηση, ενθαρρύνοντάς τα να ανακαλύψουν ήχους και μουσικές απ’ όλο τον κόσμο.

 

Πάμε στη χώρα του Αϊ-Βασίλη!
Émilie Collet 
εικονογράφηση: Mara Penny 
μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις Πατάκη  
14 σελ.
ISBN: 978-960-16-6687-7
Τιμή: 11,50€

 26psychogios-geitonia-xmas2023  

Στη γειτονιά των Χριστουγέννων, την πιο χαρούμενη και γιορτινά στολισμένη γειτονιά, μένουν οικογένειες μικρές και μεγάλες, που έχουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις παραδόσεις, συγκινητικές ή αστείες, αρχαίες ή πιο πρόσφατες… ωστόσο εξίσου σημαντικές! Οι ημέρες των Χριστουγέννων τούς ενώνουν όλους και τους φέρνουν πιο κοντά μέσα από τα τραγούδια, τις μαγειρικές γεύσεις, τα αρώματα και όλα όσα σημαίνει αυτή η γιορτή της αγάπης για τους κατοίκους της γειτονιάς των Χριστουγέννων – αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο!

 

Στη γειτονιά των Χριστουγέννων
Βασιλική Μαρκάκη
εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση 
Εκδόσεις Ψυχογιός
48 σελ.
ISBN: 978-618-01-5162-6
Τιμή: 17,70€

27psychogios-hristougenno-xmas2023 

Η ιστορία του Χριστούγεννου γεννήθηκε στη χούφτα ενός μικρού χεριού. Κάποιοι λένε πως έμοιαζε με λάμψη, κάποιοι με μελωδία, μα όλοι συμφωνούν πως το Χριστούγεννο ανέδιδε ζεστασιά. Μέχρι που στην πόλη έφτασαν καινούρια πράγματα, τα καινούρια πράγματα έφεραν καινούριες συνήθειες και το Χριστούγεννο δεν το θυμόταν πια κανείς. Σχεδόν κανείς… ώσπου απλώθηκε ένα βαθύ, πυκνό, σκοτάδι. Μπορεί η ευχή ενός παιδιού να ξυπνήσει ξανά τη δύναμη του Χριστούγεννου;

Μια ιστορία για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

 

Το Χριστούγεννο
Μαρία Λοϊζίδου 
εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου 
Εκδόσεις Ψυχογιός
48 σελ.
ISBN: 978-618-01-5164-0
Τιμή: 13,30€28psychogios-magika-xmas2023 

Μα πού είναι τα δώρα των παιδιών; Και πού κρύβονται τα ξωτικά; Ψάξε με τον μαγικό φακό σου σε όλες τις σελίδες για να φέρεις στο φως πολλές εκπλήξεις!

Ένα συναρπαστικό βιβλίο εξερεύνησης με κρυμμένες εικόνες για να ανακαλύψεις τη μαγεία των Χριστουγέννων!

 

Μαγικά Χριστούγεννα
Περιέχει φακό
μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Ψυχογιός
32 σελ.
ISBN: 978-618-01-5014-8
Τιμή: 12,20€

29psychogios-giortini-xmas2023 

Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ανακάλυψε το μονοπάτι για μια μαγική, χειμερινή χώρα των θαυμάτων. Χρησιμοποίησε τα αποσπώμενα κομμάτια για υπέροχες γιορτινές κατασκευές και τα πιο απίθανα παιχνίδια.

Περιλαμβάνει αυτοκόλλητα για να στολίσεις το παράθυρό σου. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά!

 

Γιορτινή μαγεία
Βιβλίο δραστηριοτήτων
Εκδόσεις Ψυχογιός
40 σελ.
ISBN: 978-618-01-5073-5
Τιμή: 7,70€

30-marmar-magiko-kouti-xmas2023

Ο Χάρης και η μαμά του ζουν σε ένα διαμέρισμα στην πόλη. Ο Χάρης θέλει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, αλλά η μαμά του δεν έχει διάθεση. Την πείθει και πηγαίνουν μαζί στην αποθήκη για να βρουν το κουτί με τα «χριστουγεννιάτικα». Εκεί θα πέσουν πάνω σε διάφορα κουτιά πριν να καταλήξουν στο σωστό, περνώντας υπέροχα με γέλια και χαρές. Όταν επιστρέφουν, η γιαγιά έχει έρθει ήδη στο σπίτι και κάνει τα μαγικά της. Όσο ο Χάρης και η μαμά του στολίζουν, το σπίτι μοσχοβολάει από τα γλυκά της.

Κι όλα αυτά γιατί... τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!

 

Το μαγικό κουτί των Χριστουγέννων 
Άντζυ Κάντζου
εικονογράφηση: Nikolai Poliakov
Εκδόσεις Mar Mar
32 σελ.
ISBN: 978-618-85161-4-4
Τιμή: 12,00€

31susaeta-doroberdemata-xmas2023 

Παραμονές Χριστουγέννων και ο Αϊ-Βασίλης, παρέα με τα χιλιάδες ξωτικά του, διαβάζει ατελείωτα γράμματα και τυλίγει τα πιο υπερσύγχρονα δώρα για τα παιδιά. Άλλωστε, για ποιον είναι τα Χριστούγεννα; Σωστά! Για τα παιδιά! Ή μήπως όχι…;

Μια ανατρεπτική ιδέα, μια ξαφνική επιδρομή σε μια ξεχασμένη αποθήκη και ένα λάθος στα συστήματα πλοήγησης φέρνουν τα πάνω κάτω σε όσα ξέραμε για τα δώρα που μοιράζει ο Αϊ-Βασίλης και δημιουργούν το πιο όμορφο μπέρδεμα που έκανε ποτέ ο αγαπημένος μας Άγιος!

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για παιδιά και για την τρυφερή ηλικία των 65+

 

Δωρομπερδέματα
Ελένη Σβορώνου
εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης
Susaeta
ISBN: 978-618-224-048-9
48 σελ.
Τιμή: 11,00€

 

Κι από βιβλία ενηλίκων…32-OK-psicho-vivliopoleio-xristougennon-xmas2023 

Η Κάρμεν δούλευε ανέκαθεν στο τοπικό πολυκατάστημα. Έτσι, όταν το υπέροχο παλιό κτίριο έκλεισε τις πόρτες του για πάντα, βρέθηκε ξεκρέμαστη. Μόλις η αδερφή της, η Σοφία, της προτείνει μέσω της μητέρας τους δουλειά σ’ ένα χαριτωμένο μικρό βιβλιοπωλείο στο Εδιμβούργο και διαμονή στο ελεύθερο δωμάτιο του σπιτιού της, η Κάρμεν διστάζει. Ήταν πάντα πολύ επιφυλακτική ως προς το να δεχτεί βοήθεια. Ωστόσο, δεν έχει πολλές εναλλακτικές, οπότε θα βρεθεί στη χιονισμένη πόλη έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα.

Αυτό που η Σοφία δεν της είπε για το μικρό βιβλιοπωλείο είναι ότι «ξεψυχάει» οικονομικά και ότι, αν η Κάρμεν δεν καταφέρει να κάνει τη διαφορά πριν από τα Χριστούγεννα, ο ιδιοκτήτης του θα αναγκαστεί να το πουλήσει. Χωρίς να το ομολογεί σε κανέναν, η Σοφία είναι σίγουρη πως θα χρειαστεί ένα θαύμα για να σωθεί το κατάστημα, αλλά ίσως αυτά τα Χριστούγεννα η Κάρμεν τούς εκπλήξει… 

Αυτόν τον χειμώνα αποδράστε σ’ ένα ζεστό εορταστικό βιβλιοπωλείο και κάντε ένα μαγικό δώρο στον εαυτό σας!

 

Το βιβλιοπωλείο των Χριστουγέννων
Τζένι Κόλγκαν
μετάφραση: Ρόζα Τραϊκόγλου
Εκδόσεις Ψυχογιός
408 σελ.
ISBN 978-618-01-5204-3
Τιμή €18,80

33-pedio-xristougenna-xmas2023 

Δεκέμβριος στο Ναντάκετ. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η μικρή πόλη αρχίζει να κινείται σε ρυθμούς προετοιμασίας. Φώτα, αρώματα, γεύσεις και χρώματα – όλα θυμίζουν τη χαρά και τη θαλπωρή των γιορτινών ημερών.

Και, φυσικά, η παρέα του αγαπημένου μας εστιατορίου, η Μάντι, η Έμα, ο σεφ Πολ, η τρομερή σερβιτόρα Τζίνα, αλλά και η Τζιλ με τον σύζυγό της Μπίλι, θα περάσουν μαζί τις γιορτές για πρώτη φορά. Και όλοι τους θέλουν να κάνουν κάτι πολύ ιδιαίτερο για το μοναδικό Μίμι’ς Πλέις.

Οι ήρεμοι και βαρετοί χειμώνες για τους ήρωές μας στο μικρό νησί είναι μάλλον παρελθόν. Νέες εμπειρίες, ζωές που ξεκινούν με τόλμη από την αρχή, καινούργιοι έρωτες και φυσικά συνταγές γεμάτες αγάπη και νοστιμιά όχι μόνο για την κουζίνα αλλά και για τη ζωή.

Τα Χριστούγεννα στο εστιατόριο αναμένονται συναρπαστικά!

 

Χριστούγεννα στο εστιατόριο
Pamela Kelley
μετάφραση: Χρήστος Μπαρουξής
Ελληνικά γράμματα
192 σελ.
ISBN 978-960-19-1001-7
Τιμή €13,90

34-OK-dioptra-club-xristougennon-xmas2023 

Η Χάνα και ο Φιν περνούν μαζί τα Χριστούγεννα από τότε που γνωρίστηκαν στο κολέγιο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν πουθενά αλλού να πάνε, αφού οι γονείς της Χάνα πέθαναν και τον Φιν τον αποκήρυξε ο πατέρας του, όταν αποκάλυψε στην οικογένειά του ότι είναι γκέι.

Όταν οι δύο φίλοι ξεκίνησαν την ενήλικη ζωή τους στη Νέα Υόρκη, πρόσθεσαν στην παρέα τη στιλάτη Πρία και τον μυστηριώδη Θίο, δημιουργώντας έτσι μια δική τους οικογένεια και απολαμβάνοντας την αίσθηση του ανήκειν που πάντα λαχταρούσαν.

Όμως αυτά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι τα τελευταία που γιορτάζουν όλοι μαζί, γιατί ο Φιν ανακοινώνει ότι μετακομίζει στο Λος Άντζελες. Η Χάνα φοβάται μήπως χάσει την οικογένεια που έχει φτιάξει και δεν χαίρεται ακόμη κι όταν το αγόρι της, ο Ντέιβιντ, της προτείνει να δουν πιο σοβαρά τη σχέση τους. Ο Φιν από την άλλη παλεύει με τα ανέκφραστα συναισθήματά του για τον Θίο.

Άραγε, είναι απαραίτητο να χωρίζεις από τους φίλους που αγαπάς επειδή μεγαλώνεις; Αυτά τα Χριστούγεννα οι αλλαγές που φοβούνται οι φίλοι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται...

 

Το Κλαμπ των Χριστουγέννων
Becca Freeman
μετάφραση: Νέλλα Γιατράκου
Διόπτρα
376 σελ.
ISBN 978-618-220-492-4
Τιμή €16,60

39 ellinoekdotiki xristougenniatikes istories 

Τα δεκατρία διηγήματα της συλλογής διαχέονται σε όλο το εύρος των ανθρώπινων συναισθημάτων και καταστάσεων, όπως συμβαίνει και στη ζωή μας. Από τη γέννηση ως τον θάνατο τα πρόσωπα βιώνουν γεγονότα που τα επέλεξαν ή που η τύχη τα έφερε στον δρόμο τους. Το επιθυμητό γέλιο της ευτυχίας έως το αβάσταχτο δάκρυ της απώλειας, με ενδιάμεση τη γλυκόπικρη γεύση του ανθρώπινου βίου, αποτελούν το πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι ήρωες συνομιλούν με τη συνείδηση του αναγνώστη, με σκηνικό το Δωδεκαήμερο: Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα.

 

Αμνός γεννάται
Χριστουγεννιάτικα διηγήματα
Ιωάννης Ιωάννου Βρεττός
Θερμαϊκός
88 σελ.
ISBN 978-618-5607-25-8
Τιμή €7,00

 

Βρείτε όλα τα βιβλία στον παρακάτω σύνδεσμο:
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«18+1 προτάσεις για Ημερολόγια 2024» της Ράνιας Μπουμπουρή

Πλησιάζει, όπως κάθε χρόνο, η ώρα να επιλέξουμε το αντικείμενο που θα χρησιμοποιούμε και θα συμβουλευόμαστε καθημερινά τη νέα χρονιά: το ημερολόγιό μας. Και, με βάση τη μεγάλη ποικιλία της φετινής...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ο Jo Nesbo επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» του Χρήστου Ιωάννου

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbo έλαβε μία από τις ύψιστες τιμές για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο της λογοτεχνίας και αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.