fbpx
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή λογοτεχνικών εκδηλώσεων στη διάρκεια του 2024.

Η δωρεά ήρθε από το ίδρυμα που φέρει το όνομα του Σκοτσέζου Colin Weir, ο οποίος το 2011 κέρδισε στο τυχερό παιχνίδι EuroMillions το ιλιγγιώδες ποσό των 187 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος έφυγε από τη ζωή το 2019, παρ’ όλα αυτά το ίδρυμα συνεχίζει τη φιλανθρωπική του δράση. «Ήταν αδιανόητο να σιωπήσει το Aye Write μέχρι την επόμενη χρονιά. Ευτυχώς, η εν λόγω δωρεά σημαίνει πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τελικά το Aye Write, ένα υπό κανονικές συνθήκες δεκαήμερο φεστιβάλ με εκατοντάδες εκδηλώσεις και παρουσία μεγάλων συγγραφέων, θα διεξαχθεί όπως κάθε χρόνο. Ωστόσο, η δωρεά αυτή θα καταστήσει εφικτή τη διοργάνωση ορισμένων στοχευμένων εκδηλώσεων που θα το κρατήσουν «ζωντανό» μέχρι την επόμενη χρονιά, που οι διοργανωτές του ελπίζουν πως θα εξασφαλίσουν και πάλι κρατική χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση ύψους 75.500 λιρών στον αρμόδιο κρατικό οργανισμό Creative Scotland, η οποία όμως απορρίφθηκε – κατά πολλούς, λόγω της μεγάλης μείωσης του προϋπολογισμού του οργανισμού, που ψαλιδίστηκε από την κυβέρνηση της Σκοτίας κατά 6,6 εκατομμύρια λίρες πέρυσι.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.