fbpx
Αφροδίτη Χηνοφώτη: «Ικέτες της φωτιάς»

Αφροδίτη Χηνοφώτη: «Ικέτες της φωτιάς»

Το βιβλίο Ικέτες της φωτιάς της Αφροδίτης Χηνοφώτη (Εκδόσεις Πιρόγα, Ιούνιος 2022) αποτελεί μια εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, εναγκαλισμένη από τα ποιητικά λόγια της συγγραφέα. Είναι ένα βιβλίο που αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων με μια σπάνια ευαισθησία και μας χαρίζει έναν κόσμο λέξεων που χορεύουν μεταξύ τους, σχηματίζοντας εικόνες και συναισθήματα που μένουν αξέχαστα.

Η γλώσσα της Χηνοφώτη είναι εκλεπτυσμένη και πλούσια, η κάθε λέξη φαίνεται να έχει επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή για να μεταφέρει ακριβώς τα συναισθήματα που επιθυμεί να μοιραστεί. Η ποιητική φύση του έργου απαιτεί αφοσίωση από τον αναγνώστη, καθώς κάθε στίχος φέρνει μια νέα στρώση νοήματος και συναισθηματικής έντασης.

Το βιβλίο εξετάζει έννοιες όπως η αγάπη, η απώλεια, η αναζήτηση της ταυτότητας και ο πόνος, προσφέροντας μια βαθιά κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Οι χαρακτήρες του έργου είναι πολυδιάστατοι και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής με ειλικρίνεια και ένταση, επιτρέποντας στον αναγνώστη να συνδεθεί μαζί τους μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Μας χαρίζει έναν κόσμο λέξεων που χορεύουν μεταξύ τους, σχηματίζοντας εικόνες και συναισθήματα που μένουν αξέχαστα.

Η συγγραφέας εκφράζεται με μια μυστηριώδη ομορφιά, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που σαγηνεύει τον αναγνώστη. Οι ποιητικές της εικόνες είναι ζωντανές και εντυπωσιακές, στοιχείο που φανερώνει το δημιουργικό της παρελθόν και αναδεικνύει την παραμυθένια φύση της ιστορίας της. Ωστόσο, η μεγάλη ποικιλία των θεμάτων μπορεί να καθιστά την ανάγνωση κατά κάποιον τρόπο απαιτητική. Ο αναγνώστης πρέπει να είναι έτοιμος να εξερευνήσει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και να αντιμετωπίσει τις ποιητικές προκλήσεις που του προσφέρονται. 

Συνολικά, πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο, πλούσιο σε συναισθήματα και, ας μας επιτραπεί η έκφραση, συναισθηματική ειλικρίνεια. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή, ιδίως για όσους αναγνώστες επιδίδονται σε μια πνευματική και συναισθηματική αναζήτηση μέσα από τη λογοτεχνία.

 

Ικέτες της φωτιάς
Αφροδίτη Χηνοφώτη
Εκδόσεις Πιρόγα
588 σελ.
ISBN 978-618-84702-2-4
Τιμή €21,00
Κεντρική διάθεση: Μαρία Εψήμου, Λόντου 4, Αθήνα, 10681, τηλ: 210 3803334, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Δημοσθένης Βουτυράς: «Παραρλάμα»

Έχουμε διανύσει σχεδόν εκατό χρόνια από την έκδοση των διηγημάτων που περιλαμβάνονται στη συλλογή Παραρλάμα κι άλλες ιστορίες, και όμως η ανάγνωσή τους σου δίνει την εντύπωση ότι γράφτηκαν μόλις...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Μιχαήλ Μητσάκης: «Αθηναϊκαί σελίδες»

Ο Μιχαήλ Μητσάκης αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή στα ελληνικά γράμματα, ο οποίος διαμορφώνεται αισθητικά σε μια γόνιμη πολιτιστικά περίοδο, όπου η αθηναϊκή κοινωνία πάσχιζε να αποκτήσει λογοτεχνική...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Μαντώ Μάκκα: «Αγκούσα»

Αγκούσα σημαίνει δυσφορία, δύσπνοια, πνιγμονή. Μοιάζει σαν ηχητική λέξη, ο ήχος όταν βγαίνει από μέσα μας το αγκομαχητό, ο αναστεναγμός, από μια στενή δίοδο που τον εμποδίζει. Μπορεί αυτή η δυσφορία να προέρχεται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.