fbpx
Γιώργος Αγγελίδης: «Σκοτεινή κληρονομιά»

Γιώργος Αγγελίδης: «Σκοτεινή κληρονομιά»

Η Σκοτεινή κληρονομιά του Γιώργου Αγγελίδη αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αφήγηση, που συνδυάζει με δεξιοτεχνία τη φαντασία και το κοινωνικό δράμα. Ο συγγραφέας, μετά την «Τριλογία του φεγγαριού», αποφασίζει να διανύσει εδώ μια νέα, πιο σκοτεινή πορεία.

Η δομή του μυθιστορήματος, που εναλλάσσεται μεταξύ διαφορετικών χρονικών περιόδων, σε δύο κυρίως άξονες, στις αρχές του 1940 και στο 1996, προσδίδει ένα αίσθημα αγωνίας και αναμονής, καθώς οι αναγνώστες προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ. Η αντίθεση μεταξύ του σήμερα και του παρελθόντος αναδεικνύει τις πολυεπίπεδες πτυχές της ιστορίας και προσφέρει ένα βάθος στον αφηγηματικό κόσμο του βιβλίου.

Δεν φοβάται να εξερευνήσει σκοτεινά θέματα και να πειραματιστεί με το μυαλό του αναγνώστη.

Οι εναλλαγές μεταξύ των διαφορετικών αφηγηματικών περιόδων κρατούν, έτσι, αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο συγγραφέας στήνει πολύ καλά τις ιστορίες του και οι χαρακτήρες του έχουν ένα παρελθόν που βγαίνει σιγά σιγά στην επιφάνεια, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην αγωνία και στο μυστήριο. Ρεαλιστικές περιγραφές τοπίων και φύσης, ανθρώπων και καιρικών φαινομένων, παρομοιώσεις και μεταφορές προσδίδουν λογοτεχνικότητα στον αγώνα προς την αλήθεια, που θα ενώσει αυτές τις διαφορετικές περιόδους και θα αποκαλύψει τα κρυμμένα μυστικά.

Ο Γιώργος Αγγελίδης δεν φοβάται να εξερευνήσει σκοτεινά θέματα και να πειραματιστεί με το μυαλό του αναγνώστη. Η ανάμειξη μαγείας, θρησκείας, στοιχειών και παραισθήσεων προσδίδει μια μοναδική ατμόσφαιρα στο έργο, ενώ οι χαρακτήρες παρουσιάζονται με βάθος και πολυδιάστατο τρόπο, επιτρέποντας στον αναγνώστη να συνδεθεί συναισθηματικά μαζί τους και να τους συμπαρασταθεί στις περιπέτειές τους. Επιπλέον, η επιλογή της πρωτοπρόσωπης αφήγησης για την παρουσίαση των κεντρικών ηρωίδων των ιστοριών του, της Άννας και της Έμμα, φέρνει ακόμα πιο κοντά τον αναγνώστη με τις δύο πρωταγωνίστριες.

Συνολικά, η Σκοτεινή κληρονομιά αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους αναζητούν μια συναρπαστική και συναισθηματικά φορτισμένη ιστορία, δοσμένη με μοναδικό τρόπο, που καταφέρνει να καθηλώσει τον αναγνώστη μέχρι το τέλος.

 

Σκοτεινή κληρονομιά
Γιώργος Αγγελίδης
Bell
456 σελ.
ISBN 978-960-620-951-2
Τιμή €17,70
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Δημοσθένης Βουτυράς: «Παραρλάμα»

Έχουμε διανύσει σχεδόν εκατό χρόνια από την έκδοση των διηγημάτων που περιλαμβάνονται στη συλλογή Παραρλάμα κι άλλες ιστορίες, και όμως η ανάγνωσή τους σου δίνει την εντύπωση ότι γράφτηκαν μόλις...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Μιχαήλ Μητσάκης: «Αθηναϊκαί σελίδες»

Ο Μιχαήλ Μητσάκης αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή στα ελληνικά γράμματα, ο οποίος διαμορφώνεται αισθητικά σε μια γόνιμη πολιτιστικά περίοδο, όπου η αθηναϊκή κοινωνία πάσχιζε να αποκτήσει λογοτεχνική...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Μαντώ Μάκκα: «Αγκούσα»

Αγκούσα σημαίνει δυσφορία, δύσπνοια, πνιγμονή. Μοιάζει σαν ηχητική λέξη, ο ήχος όταν βγαίνει από μέσα μας το αγκομαχητό, ο αναστεναγμός, από μια στενή δίοδο που τον εμποδίζει. Μπορεί αυτή η δυσφορία να προέρχεται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.