fbpx
Chris Carter: «Γραμμένο με αίμα»

Chris Carter: «Γραμμένο με αίμα»

Η ενδέκατη περιπέτεια του ντετέκτιβ Χάντερ γράφτηκε από τον συγγραφέα σε μία περίοδο όπου ο ίδιος βίωνε έναν αβάσταχτο πόνο, αυτόν της απώλειας της αγαπημένης του συντρόφου (Σεπτέμβριος 2019), αλλά και στην αρχή της πανδημίας που βασάνισε όλη την ανθρωπότητα και οδήγησε στον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, εξ ου και η αφιέρωση του βιβλίου σε αυτούς.

Όσον αφορά την υπόθεση, αυτή κινείται μεταξύ τριών αξόνων, τριών κεντρικών προσώπων: του ντετέκτιβ Χάντερ, βεβαίως, του ευφυέστατου δολοφόνου με το ανατριχιαστικό σημειωματάριο και της Άντζελα, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει κλέβοντας πορτοφόλια αλλά για κακή της τύχη επιλέγει τον λάθος στόχο, παρασυρμένη από τα συναισθήματά της, ανακαλύπτοντας το φρικτό ημερολόγιο ενός αιμοδιψούς κυνηγού και εκτελεστή αθώων θυμάτων, βάζοντας τον εαυτό της σε θανάσιμο κίνδυνο.

Αυτή τη φορά ο Κάρτερ καταπιάνεται με το σκοτεινό διαδίκτυο και τους διεστραμμένους πόθους ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι πίσω από την ασφάλεια και την ανωνυμία πληρώνουν για να παρακολουθήσουν τα πιο αρρωστημένα πράγματα που κανένας υγιής νους δεν θα σκεφτόταν ποτέ, όπως ο βασανισμός και η δολοφονία αθώων ανθρώπων. Παράλληλα, όπως και σε κάθε ιστορία του άλλωστε, στηριζόμενος στις σπουδές και την εργασιακή του πείρα πάνω στην εγκληματική ψυχολογία και συμπεριφορά, αναδεικνύει τις παθήσεις και τα τραύματα που πυροδοτούν τον θύτη, ψυχαναλύοντας αριστοτεχνικά τον δολοφόνο με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπος ο ήρωάς του. Είμαστε τα τραύματα που κουβαλάμε και γιατρεύοντάς τα ή, ακόμα καλύτερα, αποτρέποντάς τα τελείως, μπορούμε να αποφύγουμε μελλοντικές πράξεις με δυσάρεστες συνέπειες για τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Όσο ο συγγραφέας συνεχίζει να προσφέρει τέτοιες στιγμές, το αναγνωστικό κοινό θα είναι εκεί, στο πλάι του ντετέκτιβ Χάντερ, να προσπαθεί να πιάσει τον δολοφόνο.

Η γραφή, η δομή, η παρουσίαση, το χτίσιμο των χαρακτήρων και η εξέλιξη της ιστορίας παραμένουν σταθερά στα επίπεδα όπου μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας σε κάθε του έργο, έχοντας πλέον, έπειτα από τόσα χρόνια, κατακτήσει το προσωπικό του ύφος μέσα από τον ήρωά του, τον ντετέκτιβ Χάντερ, τις περιπέτειες του οποίου διψά να διαβάσει το πιστό αναγνωστικό του κοινό. Η αφήγηση εναλλάσσεται μεταξύ των προσώπων της ιστορίας, κρατώντας μυστικό το πρόσωπο του δράστη, μέχρι την κορύφωση και την αποκάλυψη τόσο του ιδίου όσο και των κινήτρων του, οδηγώντας την υπόθεση στην τελική καταπρόσωπο αναμέτρηση του ντετέκτιβ και του δολοφόνου, θυμίζοντας άγρια Δύση αυτή τη φορά και επιστρατεύοντας την ευφυΐα μαζί με την ψυχραιμία του Χάντερ, ώστε να επιβληθεί στον εξίσου ευφυή αλλά συναισθηματικά ασταθή αντίπαλό του.

Εν κατακλείδι, ο Κρις Κάρτερ δίνει στο αναγνωστικό κοινό μια ακόμη περιπέτεια του ντετέκτιβ Χάντερ γεμάτη δράση, ανατροπές, σασπένς, βάζοντας την υπογραφή του σε περιγραφές εγκλημάτων που τον έχουν καθιερώσει ως έναν πετυχημένο δημιουργό αστυνομικών θρίλερ με πιστούς αναγνώστες ανά τον κόσμο. Κι όσο ο συγγραφέας συνεχίζει να προσφέρει τέτοιες στιγμές, το αναγνωστικό κοινό θα είναι εκεί, στο πλάι του ντετέκτιβ Χάντερ, να προσπαθεί να πιάσει τον δολοφόνο.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Χρήστου Ιωάννου για την επίσκεψη του Κρις Κάρτερ στην Ελλάδα πέρυσι.

 

Γραμμένο με αίμα
Chris Carter
μετάφραση: Αντώνης Γιαννούλης
Bell
σ. 424
ISBN: 978-960-507-178-3
Τιμή: 12,90€
001 patakis eshop


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Όλγκα Τοκάρτσουκ: «Τα βιβλία του Ιακώβ»

Το τελευταίο βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Όλγκα Τοκάρτσουκ, τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενά της, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λογοτεχνικός άθλος. Δεν είναι μόνο η έκταση, 848 σελίδες...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.