fbpx
Σταφυλή – Τεύχος 5

Σταφυλή – Τεύχος 5

Στη Σταφυλή, από το πρώτο τεύχος, οι συντελεστές θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία σε έργα παλαιότερων εποχών να νιώσουν το άγγιγμα μιας καινούργιας προσέγγισης, δίπλα στη σύγχρονη δημιουργία, που πάντοτε θα προκαλεί το ενδιαφέρον με την καινοτομία, την πρωτοτυπία σε μορφή και περιεχόμενο.

Στο τωρινό τεύχος, δίπλα στις σύγχρονες δημιουργίες, διαβάζουμε για τον Άρη Αλεξάνδρου, τον Ζακ Πρεβέρ, τον Αναστάσιο Δρίβα, τον Κωστή Παλαμά, τον Γεώργιο Βιζυηνό, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με στόχο τη γόνιμη συνομιλία του παλαιότερου με το καινούργιο. Βιώματα σημερινά δένουν με τη μνήμη αλλά και με τη φαντασία, νέες προσεγγίσεις (αναπόφευκτα και ερμηνείες) δίνουν το παλαιό αποτύπωμα μέσα από το διαφορετικό πρίσμα, οι ιδεολογίες διευρύνονται, ό,τι παλαιότερο κερδίζει μια νέα ζωή. Η επιθυμία των συντελεστών είναι στη Σταφυλή να μιλάνε με σύγχρονο τρόπο, να είναι μέσα στη ζώσα πραγματικότητα, οι λέξεις να σταλάζουν αλήθεια, γεμάτες προσοχή, να πιάνουν τόπο σε μια εποχή όπου όλα φαντάζουν αβέβαια και ασταθή.

 

Σταφυλή
Τεύχος 5, Οκτώβριος 2023
Εκδόσεις Κουκκίδα
216 σελ.
ISSN 2732-8899
Τιμή: €13,00
001 patakis eshop

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Περιπέτεια – Τεύχος 2

Έχοντας ως αφετηρία και κεντρικό του αφιέρωμα την Άλκη Ζέη, με αφορμή το Λογοτεχνικό έτος «Άλκη Ζέη», το περιοδικό Περιπέτεια συνεχίζει το ταξίδι του: Το 2ο τεύχος κυκλοφορεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2023, ανήμερα...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Ιστορία Εικονογραφημένη – Τεύχος 661

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Λάρισας: Ένα σχεδόν άγνωστο σήμερα έγκλημα των ιταλικών δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα φωτίζει στο κεντρικό θέμα του το περιοδικό ιστορικής ύλης Ιστορία Εικονογραφημένη  στο τεύχος Ιουλίου 2023...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.